Duplo više Mekdonaldsa u narednih pet godina

Bez autora
Feb 18 2013

Nicefood restorani, primalac Mekdonalds franšize u Srbiji i Republici Srpskoj, planira da dostigne broj od 30 restorana u sledećih pet godina. Cilj kompanije je da do 2017. proširi mrežu na 30 restorana u Srbiji, odnosno da se šire tempom od dva do tri restorana godišnje.Mekdonalds je u Srbiji apsolutni lider na tržištu hrane sa brzom uslugom i to praktično bez konkurencije jer su KFC sa četiri restorana i Pizza Hut sa dva još uvek daleko iza.

Duplo više Mekdonaldsa u narednih pet godinaNicefood restorani, primalac Mekdonalds franšize u Srbiji i Republici Srpskoj, planira da dostigne broj od 30 restorana u sledećih pet godina.

U intervjuu za SeeNews, Dragoš Pavićević, vlasnik Nicefood restorani, kaže da je cilj kompanije da do 2017. proširi mrežu na 30 restorana u Srbiji, odnosno da se šire tempom od dva do tri restorana godišnje.

Dragoš Pavićević kaže i da je Mekdonalds u Srbiji apsolutni lider na tržištu hrane sa brzom uslugom i to "praktično bez konkurencije" jer su KFC sa četiri restorana i Pizza Hut sa dva "još uvek daleko iza".

Doduše, on ističe i "jako tržište odnosno konkurenciju, kada je reč o tradicionalnim ne-brendiranim domaćim restoranima i kioscima hrane sa brzom uslugom".

Na žalost loša ekonomska situacija u Srbiji i regionu, evidentno otežava dolazak novih brendova i širenje već prisutnih – kaže Pavićević.

Pavićević najavljuje da će prioritetne lokacije za otvaranje restorana biti pre svega Beograd i Novi Sad, kao i najvažnije saobraćajnice. Kada je reč o formatu restorana, najzastupljeniji će biti Mekdrajv odnosno restorani u kojima potrošači mogu biti usluženi u automobilu, ali će se nastaviti i sa otvaranjem restorana u prometnim ulicama.

Govoreći o kafe segmentu, Pavićević ističe da je Srbija tržište sa jakom tradicijom u ispijanju kafe "gde se kafa može popiti na skoro svakom ćošku" te da je, stoga, dosta teško probiti se na takvom tržištu. No, on dodaje da Mek kafe dobro prolazi kod potrošača tako da planiraju da povećaju i broj kafea.

Što se Republike Srpske tiče, kompanija, po rečima Pavićevića, planira da u narednih pet godina otvori tri restorana.

Nicefood restorani d.o.o. su primalac Mekdonalds franšize od 2008. godine. Trenutno u Srbiji imaju 17 restorana i jedan u Banja Luci.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik